Sony Xperia Z3 će biti predstavljena ove sedmice

Sony Xperia Z3 će biti predstavljena 4. septembra na IFA sajmu, a uz novi model u Xperia Z seriji smart telefona Sony će predstaviti i novi SmartWatch, kao i vodonepropusni tablet.

sony-xperia-z3Prema još nezvaničnim specifikacijama Sony Xperia Z3 će imati 5.2 inčni  „triluminos“ ekran koji bi trebao imati bolje osvetljenje i kontrast u odnosu na prethodni model. Od ostalih karakteristika, smartfon bi trebao imati Snapdragon 801 procesor na 2.5 GHz, dakle nešto brži nego kod Xperia Z2 modela koji ima isti čipset samo nešto niži radni takt – 2.3 GHz.

I ovaj uređaj bi trebao imati 3 GB RAM memorije kao i 20.7 MP kameru, dok bi se sa prednje strane trebala nalaziti 2 MP kamera koja podržava snimanje 1080p videozapisa.

Vodonepropusnost koja je bila jedna od karakteristika prethodne generacije se takođe prenosi i na ovu generaciju, no ipak bi trebalo izbeći duža „kupanja“ ovog smartfona.

Juče su se na Twitteru pojavile i prve slike modela Xperia Z3, na kojima je vidljivo da neće biti nekih većih razlika u dizajnu u odnosu na Z2.

Istovremeno sa ovim modelom, Sony će najverovatnije predstaviti i manju verziju Xperia Z3 Compact, kao i 6.1 inčni fablet još nepoznatog naziva.

Kompanija je objavila video koji možete pogledati u ispod.

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes