Sony Xperia Z3 izlazi u avgustu

Sony Xperia Z3 bi mogla izaći već tokom avgusta, barem tako tvrdi popularni portal Trusted Reviews.
Za razliku od ostalih proizvođača koji svoje premium telefone lansiraju jednom godišnje, Sony je odlučio smanjiti taj interval na 6 meseci. Xperia Z2 je tako predstavljena u februaru ove godine, Xperia Z1 predstavljena u avgustu prošle godine, a originalni Z model je predstavljen u februaru iste godine.

Xperia z3
GospelHerald donosi još nekoliko detalja vezanih za Sony Xperiju Z3. Prema njihovim navodima mnogi vlasnici prethodnih modela iz Z serije su se žalili na velike ivice poviše i ispod ekrana, tako da bi ovaj uređaj mogao imati 5.3 inčni ekrana QHD rezolucije 2550 x 1440 px. Ono oko čega se svi slažu je da Xperia Z3 dolazi sa trenutno aktuelnim Android 4.4 KitKat operativnim sistemom. Z3 će naslediti dizajn svog prethodnika, no pretpostavlja se da će biti znatno tanji – svega 7 mm.

Prema trenutno nezvaničnim informacijama ovaj smartfon bi trebao imati četverojezgarni Qualcomm Snapdragon 805 procesor sa brzinom od 2.7 GHz. Dakle procesor bi trebao biti u rangu LG G3, Samsung Galaxy S5 i HTC-ovog One M8. Kapacitet RAM memorije bi trebao biti nepromenjen u odnosu na prethodnu generaciju, dakle Xperia Z3 bi trebala imati 3 GB RAM-a, kao i 20.7 MP kameru.

Procurele su i slike ovog modela:

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes