Specifikacije novog HTC Desire 820 mini smartfona

Zahvaljujući slučajnoj HTC-ovoj objavi, te podacima sa TENAA internet stranica (kineska verzija FFC-a) na Internetu se mogu pronaći informacije kako će HTC uskoro predstaviti novi model smartfona. Iako ga sam proizvođač označava kao mini model, isti se svojim dimenzijama i težinom nekako i ne uklapa u tu priču.

HTC Desire 820 miniNaime dostupne specifikacije govore kako će novi „mini“ model imati dimenzije od 150,1 x 72,7 x 9,6 milimetara i težinu od 162,3 grama. Nadalje teorija o mini modelu pada u vodu i zbog ekrana veličine 5-inča koji će se moći pohvaliti rezolucijom od 1280 x 720 piksela, te gustoćom od 294 ppi-a. Pokretaće ga za sada neimenovani četverojezgarni procesor brzine 1,2 GHz, imaće 1 GB RAM-a i 8 GB interne memorije koja će se moći proširiti pomoću microSD memorijskih kartica.
HTC Desire 820 mini 2
Kad su u pitanju kamere Desire 820 mini imaće glavnu kameru rezolucije 8 MP i prednju rezolucije 5 MP što će se svakako svideti ljubiteljima Selfie fotografija. Novi mini dolazi sa podrškom za Dual-SIM i LTE. Iako je Google i zvanično predstavio Lollipop, novi HTC na tržište će stići sa nešto starijom 4.4.4 KitKat verzijom Androida. Tačan datum predstavljanja još nije poznat, ali je zato poznata cena uređaja – 228 dolara.

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes