Specifikacije novog Nexus 6 smartfona

Na holandskom blogu Techtastic su objavljene specifikacije novog Nexus 6 smartfona. Iako je bilo govora kako će Google napustiti Nexus seriju smart telefona, nekoliko čelnih ljudi iz kompanije su te najave ubrzo demantovali.

nexus_Još se uvek ne zna koja će kompanija proizvoditi Nexus 6, jer za proizvodnju su do sada bili zaduženi LG, Samsung i Nexus. Prema nekim nagađanjima ove godine Google je proizvodnju poverio Motoroli, kompaniji koju su kupili pa nedugo nakon toga prodali kineskom Lenovu.

Prema navodnim specifikacijama, Nexus 6 će imati 5.2“ ekran QHD rezolucije 1440 x 2560 px, dok će se unutar uređaja nalaziti trenutno najjači procesor Qualcomm Snapdragon 805 sa radnim taktom od 2.7 GHz.

Ostatak hardvera takođe je odličan – 3 GB RAM memorije i Adreno 420 grafički sistem, 12 MP kamera i 32 GB interne memorije. Kao i ostali uređaji iz Nexus serije, ni ovaj neće imati mogućnost proširenja memorije putem SD kartica.
nexus6-specsPrema najavama, dolazak ovog modela na globalno tržište se očekuje ove jeseni istovremeno sa novom verzijom Androida L.

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes