Surface mini tablet će dobiti Qualcomm procesor

U tablet računaru Surface, proizvedenog od strane kompanije Microsofta, će koristiti procesore kompanije Qualcomm. To na osnovu svojih izvora rekla agencija Bloomberg.

Prema njihovim rečima, Microsoft će prestati saradnju sa kompanijom NVIDIA, koja trenutno snabdeva čipovima mobilne uređaje ovog softverskog giganta. Na događaju u Njujorku, koji je zakazan za 20. maja, Microsoft će predstaviti kompaktni tablet na platformi Qualcomm, kao i nekoliko modela koji se temelje na čipovima Intel.

SurfaceSpecifikacije nadolazećeg uređaja nisu poznate. Ranije je izveštavano da će Surface mini dobiti 7,5-inčni ekran sa rezolucijom od 1400×1050 piksela i operativni sistem Windows RT 8.1. Početna prodaja se očekuje krajem juna.

U trećem kvartalu fiskalne godine 2013-2014 (januar-mart), Microsoftov prihod od prodaje potrošačke elektronike je porastao za gotovo 2 milijarde dolara. Implementacija tablet računara porasla je za 50%, dosegnuvši 500 miliona dolara.

Usprkos tom porastu, Microsoft poseduje samo 1% globalnog tržišta tableta. Uređaji temeljeni na Windowsu ovde zauzimaju 3,4 posto udela.

Surface1

Izvor:

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes