Tableti Samsung Galaxy Tab S sa AMOLED ekranom biće predstavljeni u junu

Kompanija Samsung će 12. juna na događaju u Njujorku predstaviti tablete serije Galaxy Tab S. Ovo je naveo izvor Wall Street Journal, koji je dobio informaciju iz “prve ruke”, u razgovoru sa šefom Samsung Mobile-a JK Shin.

Samsung Tab s

Kao što se očekivalo, južnokorejska kompanija na događaj, za koji je već poslala pozivnice, predstaviće tablet serije Galaxy Tab S, koji je opremljen sa 10,5″ AMOLED ekranom osjetljivim na dodir sa rezolucijom od 2560 x 1600 piksela (gustoće piksela – 287 ppi). Moguće je da će biti objavljena dva modela, oba sa WQHD ekranom.

U seriji Galaxy Tab S tablet sa 10,5″ AMOLED ekranom je dobio kodni naziv Chagalla, dok je model sa 8,4″ ekranom sa gustoćom piksela od 359 ppi dobio ime Klimt. I još jedan tablet od trojce sa LCD ekranom, kodnog naziva Warhola. Veličina njegovog ekrana je dijagonale 13,3″ (gustoća piksela – 227 ppi).

 

Samsung-Galaxy-Tab-S-105-SMT800-FCC-photos-02(1)

Sva tri tableta će imati verzije koja podržavaju Wi-Fi i mobilne mreže, eventualno, 3G + LTE.

Model Galaxy Tab 10.5 S je uspeo procureti sa nekoliko fotografija na internet. Njegov novi projekat se ne razlikuje od svojih prethodnika, ali je njegovo kućište nešto tanje. Ovo je zasluga AMOLED ekranu, čija je debljina manja od LCD ekrana.

Potencijalni karakteristike tableta uključuju Exynos 5420 chipset, i dve kamere – 8-megapiksela i 2 megapiksela. Uređaji su sa operativnim sistemom Android 4.4 OS sa programskim interfejsom Samsung UI Magazine.

Izvor:

 

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes