Tizen OS će biti na svim Samsung smart televizorima

Tizen operativni sistem je na mobilnim uređajima neslavno propao pre nego što je uopšte zaživeo kao nova mobilna platforma. Predstavljen je na prošlogodišnjem Mobile World Congressu, a prema najavama čelnih ljudi iz kompanije ovaj operativni sistem se trebao nalaziti na mnogim Samsung smart telefonima i tabletima i trebao je smanjiti njihovu zavisnost od Androida. 

Međutim, do sada je svetlo dana ugledao tek jedan model smart telefona sa ovim operativnim sistemom i to u Rusiji, dok komercijalna primena Tizena na ostalim svetskim tržištima još nije zaživela.

Samsung-Tizen-OS-samsung-tv

Južno korejska kompanija je najavila kako će svi Samsung smart televizori biti opremljeni sa Tizen OS-om, a prvi modeli će biti predstavljeni na sajmu koji bi trebao početi sledeće sedmice.

Prema nekim najavama Samsung će budućim vlasnicima Samsung Smart TV-a, omogućiti igranje Playstation 3 igara bez potrebe da poseduju samu konzolu. Sve što moraju imati je DualShock gamepad i pristup PlayStation Now cloud servisu, koji je već omogućen korisnicima u Severnoj Americi.

Od ostalih usluga na Smart televizorima tu je i servis Milk Video koji omogućava pregledavanje i deljenje video zapisa, Samsung Sports Live aplikacija za praćenje sportskih rezultata, kao i popularna Just Dance Now igra koju je napravio Ubisoft, koja se može igrati ispred televizora koristeći Samsung Smart Remote i Samsung smartfone.

Tizen OS bi se mogao u budućnosti nalaziti i na smart satovima ove kompanije, no izgleda da je trenutno njihov glavni fokus upravo Smart TV.

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes