Toshiba je napravila najbržu microSD memorijsku karticu

Kompanija Toshiba je uvela novu memorijsku karticu microSD, za koju tvrde da ima najveću brzinu prilikom ažuriranja informacija.

msd1

Kartice su u skladu sa standardom UHS (Ultra High Speed​​) Speed ​​Class 3. On pruža minimalnu brzine pisanja podataka do 30 MB/s.

Toshiba će ponuditi microSD UHS-II kartice kapaciteta 32 GB i 64 GB sa oznakom THNSX032GAJCM4 i THNSX064GBK5M4 respektivno. U prvom slučaju, maksimalna brzina čitanja je do 260 MB/s, a brzina zapisivanja je 240 MB/s. U drugom slučaju vrednosti su 145 i 130 MB/s. Napomenuto je da, u poređenju sa prethodnom generacijom proizvoda (microSD UHS-I) novije kartice daju 8 puta veće brzine snimanja i 2,7 puta veće brzine u čitanja podataka.

msd2

Dakle, ove nove kartice su pogodni za upotrebu u uređajima koji podržavaju ultra-visoke video rezolucije (4K). Dimenzije proizvoda su 15,0 X11,0x1,0 mm, a težina je 0,5 g.

Trenutno, Toshiba isporučuje uzorke kartica proizvođačima pametnih telefona, tableta, digitalnih kamera i drugih mobilnih uređaja. O vremenu početka masovne proizvodnje, kao i cene proizvoda još uvek nije poznato.

Izvor: Toshiba Corporation

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes