Toshiba predstavila bežični model hard diska iz Canvio serije

Toshiba je proširila svoju ponudu bežičnih diskova sa novim Canvio AeroCast Wireless modelom kojeg pre svega odlikuje mogućnost prenosa podataka bežičnim putem.

Toshiba CanvioNovi model ima ukupni kapacitet od 1 TB, a sa računarom se uz spomenuti bežični način može još spojiti i putem klasičnog USB 3.0 porta. U slučaju da se disk sa računarom spaja bežičnim putem maksimalna brzina prenosa iznosi 150 Mbps.

Što se daljnjih specifikacija tiče treba napomenuti kako disk ima dimenzije od 121,4 x 86 x 24,4 milimetara i težinu od 280 grama. Disk ima mogućnost istovremenog spajanja do šest korisnika sa uređajima poput računara, tableta, smart telefona i sl. Nadalje disk ima ugrađenu i podršku za SD memorijske kartice čime je olakšano deljenje podataka i njihov backup.

 

Toshiba je ugradila i Google Cast podršku, čime je omogućen prikaz fotografija i video zapisa bežičnim putem na televizorima koji podržavaju takvu tehnologiju. Disk ima ugrađenu punjivu bateriju koja omogućava do pet sati korišćenja.

Disk se već nalazi u prodaji, a cena mu je 219,99 dolara.

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes