Toshiba predstavila hibridni laptop Satellite Radius 11

Toshiba je za ovogodišnji IFA 2014 sajam pripremila i jedan hibridni model laptop računara sa kojim ustvari dobijate pet različitih uređaja smeštenih u isto kućište.

Satellite Radius 11-1Novi hibridni laptop sa Windows 8.1 (Bing) operativnim sistemom na tržištu će biti poznat pod imenom Radius 11 i biće deo Toshibine Satellite serije. Toshiba Radius 11 ima ekran  dijagonale 11,6-inča i rezoluciju od 1366 x 768 piksela.
Satellite Radius 11-2Radius 11 kroz pet različitih modova (laptop, tablet, publika, prezentacija i “Tabletop”) možete koristiti na pet različitih načina.

Modove naziva laptop i tablet ne treba posebno objašnjavati, jer iz samog imena je sasvim jasno o čemu se radi. Publika mod omogućava zakretanje ekrana Radiusa 11 za 180 stepeni unazad pri čemu tada tastatura služi kao postolje. Ista će se automatski isključiti kako ne bi došlo do nenamernih pritisaka na tipke. Ovaj mod je još predviđen i za pregledanje video zapisa, jer do posebnog izražaja dolazi zvuk budući da su zvučnici usmereni prema korisniku.


Prezentacijski mod omogućava Vam da Radius 11 postavite u samostojeći položaj, pri kojem isti zauzima najmanje prostora, pa je pogodan za upotrebu na mestima sa malo prostora, kao npr. tokom putovanja avionom. Zadnji mod je Tabletop koji omogućava da se Radius 11 potpuno izravna sa površinom stola, čime se većem broju ljudi omogućava pregledavanje prikazanog sadržaja.

Ostatak hardvera jpodrazumeva Intel Celeron i Pentium (Bay Trail) procesori, USB 2.0 i USB 3.0 portovi, HDMI konektor punog formata, čitač SD memorijskih kartica, Wi-Fi i Bluetooth podrška, te stereo zvučnici, 4 GB RAM memorije i skladišnim prostorom od 500 GB.

Toshiba Satellite Radius 11 ima dimenzije 289 x 199 x 19,9 milimetara i težinu od 1,3 kilograma, a na evropsko tržište stiže tokom četvrtog kvartala ove godine.

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes