Touch Android stočić – Ideum Platforma 46 prepoznaje čak 60 dodira

Kompanija Ideum i 3M predstavila je visokotehnološki stočić Platforma 46, koji igra ulogu radne površine sa 46-inčnim ekrnaom osetljivim na dodir, a ima ugrađen prilično moćan računar sa hardverskom platformom Intel.

Ideum .

On podržava multi-touch tehnologiju  sa kojom je moguće prepoznati i do 60 istovremenih dodira. Rezolucija je 1920×1080 piksela. Otporan je na ogrebotine i oštećenja zahvaljujući čvrstom staklu, i obezbeđuje usklađenost sa IP54 zaštitom ekrana od prašine i slučajno prosutom tečnosti, kao što su čaj ili kafa.

Specifikacija Platforme 46 uključuje Core i7 procesor koji radi na 3,7 GHz, 16 GB RAM memorije, hard disk od 500 GB, bežični adapter Wi-Fi ( 802.11b/g/n ), Ethernet kontroler, USB i HDMI portovi. Moguće je ga kontrolisati pomoću Bluetootha sa tastaturom sa ugrađenim trackpadom.

Novi stočić Platforma 46 radi pod operativnim sistemom Android 4.1 Jelly Bean. Korisnici mogu preuzeti razne aplikacije i igre iz online prodavnice Google Play.

Ideuma

U prodaju ovaj uređaj će stići krajem ove godine po procenjenoj ceni od 7.000 dolara. Takođe će Touch Ideum dizajnirati i kompjuterizovane stočiće koji će da rade pod Windowsom 8. Pored toga, planira da objavi uređaje sa mogućnošću da se učitaju dva operativna sistema.

Izvor: 3dnews

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes