U januaru stiže Windows 10 Consumer Preview

Nekoliko dana nakon što je iz Microsofta izašla poslednja Technical Preview verzija novih Windowsa 10, kompanija je najavila kako će Consumer Preview ovog operativnog sistema biti dostupna najverovatnije u januaru sledeće godine.

Prema još nepotvrđenim informacijama Microsoft je najavio event na kojem trebao predstaviti Consumer Preview Windowsa 10, a za pretpostaviti je da će ovo biti i zvanično potvrđeno do kraja tekuće godine, kada bi trebao biti i poznat tačan datum održavanja eventa.

windows10-technical-preview-2

Na ovom eventu, koji bi trebao trajati duže od onog kada je u San Francisku predstavljena Windows 10 Technical Preview, će biti detaljnije objašnjene sve nove funkcije poput Continuum opcije koja omogućava jednostavno prebacivanje između desktop i Modern interfejsa prilagođenog dodirnim ekranom. Osim navedenog, vrlo lako je moguće da će na tom eventu biti predstavljene i neke funkcije Windowsa 10 za tablete i smart telefone.

Redmond je ove sedmice omogućio preuzimanje Technical Preview Build 9888 u kojem su uglađene animacije prilikom otvaranja i zatvaranja prozora, dodani novi kontekstni meniji. Iako se ove novine odnose isključivo na alatnu traku (taskbar) i startni meni (start menu), u sledećim verzijama bi se ove funkcije mogle primenjivati i u ostalim delovima Windowsa 10.

 

Prednost novih Windowsa je to što bi trebali raditi na mnogim platformama, a ne samo na desktop i laptop računarima, dok bi konačna verzija trebala izaći u drugom kvartalu 2015. godine.

Please follow and like us:
5.00 avg. rating (94% score) - 1 vote