U ovoj godini Intel očekuje da će isporučiti 40 miliona procesora za tablete

Kompania Intel je predstavila podatke o isporukama procesora dizajniranih za korišćenje u tablet računarima.

intel1

U prvom kvartalu 2014. kompanija je uspela isporučiti oko 5 miliona čipova za tablete. Kao što je navedeno od strane finansijskog direktora Stacy Smith, najveći deo tih procesora od 80 do 90 posto se koristiti u uređajima koji koriste operativni sistem Android. Smith je dodao da većina tableta sa Intelovim proceosrima se uklapaju u raspon cena od 125 do 250 dolara.

U tekućoj godini Intel očekuje da će prodati do 40 miliona procesora za tablet računare. Pod tabletima Intel podrazumeva i uređaje sa odvojivom tastaturom, ali ne i laptopove “2-u-1”, kao što je Lenovo Yoga, koji se mogu koristiti kao tablet zahvaljujući posebnom dizajnu montažnog kućišta.

intel2

Prognoza IDC-a, globalne isporuke tableta u tekućoj godini će dostići 270,5 miliona jedinica. U poređenju sa 2013 na globalnom nivou je prodato oko 221 miliona tableta. Dakle, rast na godišnjem nivou će biti oko 22%. Ako će Intel biti u mogućnosti isporučiti 40 miliona procesora za uređaje u ovoj kategoriji, što će pokriti oko 15% tržišta procesora za tablete.

Izvor: CNET

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes