Ubuntu – takmičenje za desktop pozadinske slike

Svake godine se organizuju takmičenja tokom kojih amaterski i profesionalni korisnici imaju jednake šanse postati deo najnovije Ubuntu distribucije – sve što je potrebno za to je da pojedini korisnik izradi dovoljno zanimljivu desktop pozadinsku sliku, a koju će posebni žiri odabrati kao jednu od najboljih i kao takvu ju uvrstiti u najnoviju Ubuntu distribuciju.

Ubuntu

Pravila takmičenja su i ove godine ista: radovi ne smeju sadržavati brand imena ili imena tržišnih marki, radovi moraju biti izrađeni u rezoluciji od 2560 x 1600 piksela, a takođe treba voditi i računa o Unity Launcheru koji se nalazi sa leve strane desktopa pa taj deo pozadinske slike ne bi smeo biti šaren kako bi ikone i tekst ispod njih bio dovoljno vidljiv.

Ekipa koja stoji iza ovog takmičenja takođe navodi kako bi pozadinske slike trebale biti što jednostavnije i bez preteranih detalja, te bez prevelikog broja različitih boja. Detaljna upustva što se od Vas očekuje možete videti na ovim internet stranicama.

Radovi se postavljaju na flickr.com internet stranicu pa ako nemate Yahoo email, ovo je dobra prilika da ga napravite. Takmičenje je otvoreno za sve do 29. avgusta, a izabrani radovi za 14.10 verziju Ubuntu-a će biti objavljeni 9. septembra. 2014. godine.

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes