Uskoro stiže novi Asus Fonepad 8

Kompanija Asus će uskoro svoj novi Fonepad 8 poslati na tržište koji donosi ekran od ni manje ni više nego 8-inča. Sudeći prema nazivu Fonepad, vidljivo je kako Asus ponajpre naglašava kako se ovde ipak radi o smartfonu, pa tek onda o tabletu. Što i nije za čuđenje budući da bi Vas veličina ekrana lako mogla navesti na pomisao kako je ovaj uređaj zapravo najobičniji tablet sa podrškom za 3G mreže budući da je isti izlistan na Asusovim stranicama kao tablet. Da to nije tako najbolje se može primetiti po tome što isti podržava čak dve SIM kartice, od kojih jednu možete koristiti za surfovanje netom, a drugu za obavljanje telefonskih razgovora.

fonepad_mFonepad 8 dolazi sa IPS ekranom veličine 8-inča, ima rezoluciju od 1280 x 800 piksela, te zavisno od tržišta i modela sa 1 GB ili 2 GB RAM-a, odnosno sa 8 GB ili 16 GB skladišnog prostora. Manjak skladišnog  prostora ne bi trebao biti problem, jer Fonepad 8 podržava microSD memorijske kartice do maksimalnog kapaciteta od 64 GB, a i sam Asus Vam poklanja trajnih 5 GB prostora u svom cloudu, te dodatnih 11 GB za vreme prve godine korišćenja.

Ovaj hibrid smartfona i tableta nije baš selfie friendly budući da prednja kamera ima rezoluciju od 2 MP-a i nema blic za snimanje pri lošijim svetlosnim uslovima. S druge strane to i nije nedostatak, jer Asus blic nije pripremio niti za glavnu (zadnju) kameru koja donosi nešto veću rezoluciju od 5 MP. Zadnja kamera podržava autofokus i snimanje video zapisa sa 720p kvalitetom.

Kad je procesor u pitanju Fonepad 8 dolazi sa 64-bitnim (četverojezgarnim) Intel Atom – Z3530 koji radi pri brzini od 1,33 GHz. Asus je pripremio bateriju kapaciteta 15,2 Wh, koja je dovoljna za 12 sati gledanja videa, 21 sat razgovora putem 3G mreže, odnosno za 600 sati pripravnosti. Fonepad 8 ima dimenzije od 120 x 214 x 8,9 milimetara i težinu od ne baš malih (za smartfone) 310 grama. Operativni sistem je Android (KitKat 4.4) sa Asusovim ZenUI korisničkim interfejsom.

Trenutno je dostupan u Maleziji po ceni od 200 dolara, a za koji dan (10. oktobra) stiže i u Singapur po nešto većoj ceni od približno 230 dolara. Nakon azijskog tržišta Fonepad 8 bi trebao stići i na ostala svetska tržišta po još nepoznatoj ceni.

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes