Viewsonic V55 će biti prvi smartfon sa tehnologijom skeniranja irisa oka

Iako su Samsung i LG već ranije najavili kako će njihovi budući premium uređaji dolaziti sa tehnologijom skeniranja irisa (deo između rožnjače i zenice) oka, prvi uređaj sa takvom mogućnosti na tržištu će biti uređaj kompanije Viewsonic.

Viewsonic V55

Navedena kompanija je predstavila Viewsonic V55, svoj novi smartfon koji će imati mogućnost skeniranja irisa oka, koje su baš poput otiska prstiju jedinstvene za svakog čoveka.

Skener će se nalaziti u gornjem desnom uglu uređaja te će biti manje primetan od postojeće tehnologije skeniranja otisaka prstiju. Nakon prepoznavanja prethodno snimljenog irisa, uređaj se otključava te korisnik može pristupiti svojim podacima. Osim za otključavanje uređaja, skener će poslužiti i za sigurno skladištenje važnih dokumenata.

Druga važna funkcija Viewsonic novog uređaja je i mogućnost postavljnja raznih vrsta objektiva (riblje oko, makro, širokougaoni) na zadnju 13-megapikselnu kameru sa Sony-jevim senzorom.

Od ostalih specifikacija tu je 64-bitni Snapdragon 410 čip sa četiri CPU jezgra na 1,4 GHz, Adreno 306 GPU-om i 2 GB RAM memorije. Ekran je 5,5-inčni sa rezolucijom od 1920 x 1080 piksela. Za skladištenje podataka dostupno je 16, odnosno 32 GB slobodnog prostora zavisno od verzije, a postoji i podrška za 4G mreže.

Viewsonic V55 bi se trebao pojaviti na tržištu tokom ovog meseca.

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes