Vivo priprema X5 Max smartfon

Dok se ne stvore uslovi za izradu smartfona debljine samo 3,8 milimetara, kineski proizvođač će se zadovoljiti i modelom debljine 4,75 milimetara. Barem tako navodi u zvaničnoj objavi na društvenoj mreži Weibo, koja je ujedno i popraćena sa prigodnim marketinškim materijalom.

Vivo X5 Max smartfonNovim X5 Max smartfonom Vivo namerava sa trona maknuti kompaniju Oppo sa njihovim R5 smartfonom. Naime zadnji je trenutno “nositelj” titule najtanjeg smartfona na svetu, a istu je zaradio zahvaljujući deblji kućišta od samo 4,85 milimetara.

X5 Max bi prema najavljneom trebao imati kućište debljine 4,75 milimetara, što će biti dosta teško primetiti golim okom onako na prvu. Ali ako ostatak ekipe bude napamet znao specifikacije oba smartfona – na konju ste.

Što se tiče specifikacija X5 Max bi trebao imati zaslon dijagonale 5,5-inča i rezolucije 1920 x 1080 piksela. Pokretaće ga Mediatekov osmojezgrarni SoC čija će jezgra raditi pri brzini od 1,7 Ghz, a fluidan rad opertaivnog sistemai pratećih mu aplikacija bi trebao osigurati RAM, kojeg će biti ukupno 2 GB. Po pitanju softvera, Vivo navodi najnoviju KitKat 4.4.4 verziju Androida.

Ludnica oko selfija nije zaobišla niti ovog proizvođača, pa će tako prednja kamera imati rezoluciju od 5 MP. Glavna (zadnja) kamera imaće rezoluciju od 13 MP. Na domaćem (kineskom) tržištu bi se trebao pojaviti tokom novembra po za sada još uvek nepoznatoj ceni.

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes