WhatsApp uskoro dobija novu mogućnost – glasovne pozive

WhatsApp je jedna od ponajboljih aplikacija za razmenu poruka, a čini se kako će uskoro postati još bolja, jer će ista dobiti i novu mogućnost – glasovne pozive.

WhatsApp

Iako se o glasovnim pozivima putem WhatsAppa priča još od februara ove godine, kada je istu najavio Jan Kuom (WhatsApp CEO) do sada niti jedna od planiranih platformi (iOS, Android, BlackBerry, Windows Phone) još uvek nije dobila tu mogućnost.

No izgleda da je čekanju kraj, te da ista uskoro stiže, barem sudeći prema najnovijoj nadogradnji WhatsApp aplikacije za iOS operativni sistem. Programeri su dodali upozorenje koje se pojavljuje sa svakim pokretanjem aplikacije (ako pre toga niste odobrili WhatsAppu pristup mikrofonu) u kojem se navodi kako aplikacija zahteva pristup mikrofonu kako bi mogla slati glasovne poruke, snimiti zvučne video zapise, te obavljati glasovne pozive.

WhatsApp1

Iako još uvek nije stigla i zvanična potvrda o novoj mogućnosti čini se kako je ista već deo ove aplikacije, ali zbog potrebe dodatnog testiranja još uvek nije i aktivirana. Ovako obaveštenje se za sada pojavljuje samo na uređajima sa iOS operativnim sistemom, što znači da će iOS korisnici biti prvi koji će moći obavljati glasovne pozive putem WhatsApp aplikacije.

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes