WIMBoot Vam omogućava da postavite Windows 8.1 na tablete sa ograničenom memorijom

Microsoft preduzima dalje korake za promovisanje Windowsa 8.1 na mobilnim uređajima. Posebna pažnja se posvećuje jeftinim uređajima sa ograničenom memorije.Kompanija je uvela tehnologiju Windows Image Boot (skraćeno WIMBoot), koja pruža alternativni način za instalaciju operativnog sistema na memoriju ovakvih uređaja. Umesto raspakuje sve fajlove, WIMBoot ostavlja većinu njih kompresovane,

Windows-8.1-Update-WIMBoot-620x221Konkretno,u ovom slučaju ništa se nije promenilo kod korisničke strane On je kao i konvencionalna instalacija, gde vidite sve svoje dokumente bez konverzije. Ali slobodan prostor na SSD – disku tableta postaje znatno veći. Na primer, ako instalirate Windows 8.1 sa VIMBoot-om, on će uzeti 4 GB na disko od 16 GB. A ako pribegavate standardne metode instalacije, će zauzeti 7GB.

Jedina stvar koju trebate zapamtiti – tehničke specifikacije tableta. Microsoft insistira da na starijim uređajima tehnologija Windowsi Image Boot neće raditi, jer je procesor u ovom slučaju pod dodatnim opterećenjem.

Izvor: Blogging Windows

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes