Windows 10 Technical Preview najpre je namenjen određenom krugu korisnika

Brojni korisnici su jedva čekali predstavljanje nove verzije Windowsa i odmah odlučili preuzeti instalaciju, iz Microsofta upozoravaju da to ne bi trebali činiti baš svi. Ovo upozorenje, koje je u javnosti izneo njihov potparol, odnosi se pre svega na kućne korisnike. Oni bi, prema Microsoftu, trebali pričekati početak sledeće godine i dolazak tzv. Consumer Preview verzije koja će biti namenjena širokoj javnosti.

Technical Preview windows 10Trenutno je za preuzimanje dostupan tek Technical Preview, čije i samo ime govori da je stvoren za poslovne korisnike čiji IT sektori bi ga trebali testirati i analizirati, te početi prilagođavati svoje sisteme novom okruženju. Technical Preview iz predostrožnosti nikako ne bi trebalo instalirati ni na glavni računar budući da se ne radi o finalnoj verziji OS-a.

Čekanje na Consumer Preview korisnicima će se isplatiti, kažu iz Microsofta, jer će on doneti brojne nove mogućnosti. Jedna od njih biće i posebna aplikacija za slanje vlastitih utisaka i predloga razvojnom timu. Kako bi finalna verzija Windowsa 10 bila najbolja moguća, Microsoft ju je odlučio do neke mere optimizovati i ovakvim, svojevrsnim crowdsourcing procesom.

 

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes