Windows 7 će biti moguće nadograditi na Windows 10

Potpredsednik Microsofta Joe Belfiore je prezentovao je Windows 10 Technical Preview na TechEd Europe konferenciji u Barseloni. Technical Preview verzija već sadrži brojne funkcije koje će biti ugrađene u finalnu verziju novog Microsoftovog operativnog sistema, a Belfiore je objasnio i postupak nadogradnje sa prethodnih verzija Windowsa.

Na konferenciji Belfiore je objasnio kako će svi korisnici koji poseduju Windows 7 SP1 moći nadograditi svoj operativni sistem Windowse 10 direktno putem Windows update-a bez potrebe za novom instalacijom OS-a.
windows-10Prema još nepotvrđenim informacijama nova verzija Microsoftovog OS-a bi trebala biti besplatna za sve vlasnike Windows 8/8.1 licenci, no cena nadogradnje sa Windowsa 7 na Windows 10 trenutno nije poznata.

Izgleda da će Microsoft ipak morati drastično sniziti cene novih verzija Windowsa, s obzirom da je najavljeno kako će se u budućnosti nove verzije ovog operativnog sistema izdavati u kraćem vremenskom razdoblju.

Mnogi izvori tvrde kako će Microsoft ponuditi nadogradnju sa Windowsa 7 SP1 po vrlo povoljnim cenama ili čak sasvim besplatno, kako bi što veći broj korisnika Windowsa 7 prešao na novu verziju, a jedan od razloga za nadogradnju bi mogao biti i dugo očekivani povratak klasičnog start menija, koji je nestao u prethodnoj verziji.

Osim navedenog, Microsoft u novoj verziji uvodi i mogućnost korišćenja više desktopa, novi centar za obaveštenja, a sistem je optimizovan za sve one koji koriste miša i tastaturu umesto ekrana na dodir.

S obzirom da je udeo Windowsa 7 gotovo 50 %, i po mnogima su još uvek najbolja verzija Microsoftovog OS-a, jedini način kako da se nagovore korisnici na prelazak na novu verziju je povoljna cena.

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes