Windows 8.1 Update 1 će izaći 8. aprila ?

Dobro poznati bloger i IT-novinar Paul Thurrott, rekao je u svom Twitteru, da će izlazak izdanja Windows 8.1 Update 1 biti 8. aprila. Manje od nedelju dana pre tog dana biće dostupan updejt i pretplatnicima MSDN-a. Podsetimo da se u istom danu, 8. aprila, završava podrška za operativni sistem Windows XP.

Windows 8 Update 1

Windows 8.1 Update 1 izdanje je prvotno zakazano za mart, ali je Microsoft to pomerio na neki kasniji datum. O tome da će Update 1 biti objavljen u aprilu govori informacija koju potvrđuje Paul Thurrott, što znači da je nezvanična još uvek.

Podsetimo da se sprema značajna novina, da se pojednostavi rad sa popločanim interfejsom Windowsa 8.x koristeći tastaturu i miša. Konkretno, panel će Vam omogućavati da zatvorite, minimizirate i pozicionirate aplikaciju.

Promene su napravljene u početnom ekranu gde korisnik desnim klikom miša na ikonu programa može pozvati padajući meni i promeniti veličinu pločice kao i da je ukloni sa ekrana i tako dalje. Pored toga, smanjeni su zahtevi sistema: instalacija OS će biti dostupan na uređajima sa 1 GB RAM memorije i 16 GB slobodnog prostora na disku.

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes