Windows 9 će biti objavljen u aprilu 2015. godine

Poznati analitičar Windowsa Paul Thurrott govorio je o tome do kada ćemo čekati sledeću verziju operativnog sistema od Microsoft-a, i kada bi se ona mogla pojaviti.

Windows 9

On je saopštio da Microsoft trenutno završava prvi update za Windows 8.1 i Windows Phone 8.1. Oba ova sistema će biti predstavljena početkom aprila na konferenciji Build. Isto tako on je rekao da, Microsoft najavljuje novu verziju Windows desktop OS 9. U isto vreme, programeri ne očekuju da će tako rano početi pravljenje sledećeg operativnog sistema, jer će rad na njemu početi tek u aprilu. Iako Microsoft samo govoriti o planiranim inovacijama.

On je napomenuo da će Windows 9, najverovatnije, biti završno ime operativnog sistema. Zanimljivo, kompanija je odlučila da napusti korišćenje 8-ce u naslovu, tako da će se distancirati od svog ne baš najboljeg proizvoda. U znak sećanja Windows 8 će kod potrošača proći kao i operativni sistem Windows Vista, nakon čega će najverovatnije na svetlost izaći jedan kvalitetan proizvod (govorim o Windowsu 9).

Paul Thurrott je istakao da Microsoft je uzeo u obzir nezadovoljstvo korisnika, tako da bi Windows 9 trebalo da se vrati sa punim dugmetom ” Start ” (mada postoji šansa da će se on pojaviti u operativnom sistemu Windows 8.1 Update 2 na kraju godine . Pored toga, sistem će se u narednom upadate-u sa popločanim interfejsom Metro 2.0. O predstojećim promenama u njemu se ne prijavljuje, ali se pretpostavlja da se metro – aplikacija može pokrenuti kao poseban prozor u desktop režimu.

Prema Thurrott-u, objavljivanje Windowsa 9 će se održati u aprilu 2015. godine. Razvoj će biti podeljen u tri glavne faze, u kojoj će korisnicima biti predstavljeni preliminarni sistemi (Beta , Release Candidate).

Izvor: winsupersite

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes