Windows 9 će biti predstavljen 30. septembra

Prva preview verzija Windowsa 9 trebala bi biti dostupna tokom septembra, a prema navodima internet stranice The Verge to će najverovatnije biti 30. septembra jer je za taj datum Microsoft najavio konferenciju.

windows9Iako još nije potvrđen naziv ove verzije Microsoftovog operativnog sitema, gotovo sigurno je da će imati naziv Windows 9. Očekuje se da će prva probna Windowsa kodnog naziva „Threshold“ možda već isti dan biti dostupna za preuzimanje i instalaciju, a moći će je isprobati svi koji to žele.

Za razliku od Windowsa 8.1 Preview, kao i prethodnih probnih verzija ovog operativnog sitema, Microsoft će u početku testerima omogućiti korišćenje manjeg broja opcija i funkcija. Umesto da se preuzima i ponovo instalira novija probna verzija, testeri će moći dodavati nove funkcije putem ažuriranja originalne testne verzije.

Windowsi 9 bi trebali doneti mnoge novine, novi start meni sličniji onome na Windows 7, desktop verziju Cortana sistema, mogućnost pokretanja Metro aplikacija, kao i novi Internet Explorer 12.

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes