Windows Phone 8.1 dodaje podršku za virtuelne tastere

Microsoft pokušava da pojednostavi život sadašnjih i potencijalnih proizvođača pametnih telefona Windows Phone. Nakon vesti da kompanija planira da otkaže autorske naknade za mobilni sistem Windows Phone i Windows RT, postoje informacije o podršci za virtuelne tastere na ekranu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Evleaks objavio navodno deo interfejsa Windows Phone 8.1 ( Blue ), koji treba da bude objavljen u prvoj polovini naredne godine . Na slici možemo videti virtuelne tastere ” Nazad ” , ” Home ” i ” Search “.

evleaks windows phone

Na prvi pogled čini se da je to sitnica, ali nije tako jednostavno. Činjenica da je ukidanje zahteva da ovi tasteri treba da privuku puno proizvođača Windows Phone smartfona. Jer sada oni neće morati da proizvedu potpuno novi uređaj – u većini slučajeva, to će biti lako da instalirate Microsoft operativni sistem na postojećem Android smartfonu. Posebno jer će Windows Phone 8.1 jasno podržavati veći broj procesora.

Zanimljivo je da je Microsoft, u stvari, je na istom putu sa Google Androidom. Tu, takođe, u početku je potrebno fizička dugmad koja će kasnije se moći promeniti u virtuelne.

Izvor:Evleaks

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes