Windows Phone 8 Update otvara put ka većem displeju, Full HD 1080p Handsets

Spremite se za veće Windows Phone 8 uređaje

Microsoft je u ponedjeljak objavio da je njegov treći Windows Phone 8 Update će omogućiti fizički veći displej sa većom rezolucijom za Full HD 1080p (1920×1080) podršku. To je jedan od nekoliko poboljšanja koja se uvode u najnoviji Windows Phone 8 Update, što će omogućiti smartphone-u da pokreće Windows Phone uređaj sa 5-inčnim i 6-inčnim displejom.

windows_phone_8

“Veći displej sa 1080p HD koji će biti na ovim uređajima, učini će Windows Phone čak i više namenskim” Microsoft je objavi nablogu. “Veći displej podrazumeva sposobnost da se poveže sto veći broj ljudi, informacija, i aplikacija koje Vas interesuju.”

Microsoft ih naziva “jumbo-sized”, mada još jedan termin za ove uređaje je ogroman “phablet”. Update broj 3 će takođe uvesti podršku za Qualcomm Snapdragon 800 quad-core procesor za bolje performanse, kao i novu funkciju pod nazivom Driving Mode koja će Vam pomoći da dođete do mesta gde idete, bez ometanja. Driving Mode u suštini skriva obaveštenja kao što su tekstovi, pozivi, te brzim statusom upozorenja da ste parkirani bezbedno.

windows_phone_8_screens

Ostali dodaci uključuju nove opcije pristupačnosti, poboljšanje Internet Sharing-a, i “stotine poboljšanja unutar uređaja” Microsoft kaže. Tu su i pregršt mogućnosti koje su korisnici tražili, kao što su više korisnih zvona (proizvoljne melodije zvona za instant poruke, na primer), zaključavanje rotiranja slike, bolje upravljanje sa podacima, mogućnostza zatvaranja aplikacija sa App Switcher-om, Wi-Fi pristupiti , i bolja Bluetooth podrška.

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes