Windows XP ostaje bez podrške

U subotu, 8. marta 2014., od 15 sati, Windows XP korisnici (koji koriste Home i Professional, a odabrali su primati vesti putem Window Update-a) počeće dobijati obaveštenja na svom desktopu u kojem će pisati da podrška za Windows XP prestaje 8. aprila 2014.

Kraj podrške za Windows XP

Prozor sa obaveštenje će se pojavljivati svakog 8. u mesecu i sve tako dok je korisnik ne onemogući. Ovo obaveštenje će voditi korisnike direktno na Microsoft-ovu web stranicu za podršku.

Microsoft je takođe objavio i besplatni Windows XP migracijski alat – PCmover Express za Windows XP.
Ovo je odgovor na povratne informacije korisnika koji žele na lakši način da kopiraju svoje dokumente i podešavanja sa Windows XP-a na moderniji Windows operativni sistem, besplatni migracijski alati biće dostupni krajem sledeće nedelje.

Microsoft je sklopio partnerstvo sa Laplink-om kako bi Windows XP korisnicima osigurao PCmover Express za Windows XP koji kopira dokumente i podešavanja sa Windows XP-a na novi uređaj koji pokreće Windows 7, Windows 8 ili Windows 8.1 operativni sistem.

PCmover Express biće dostupan za preuzimanje na engleskom jeziku krajem sledeće nedelje na www.windowsxp.com, a verzije na drugim jezicima očekuju se kasnije.

Ovde možete videti koliko je tačno ostalo do podrške za Windows XP.

Izvor: Microsoft

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes