Zabeležena rekordna prodaja iPhonea 6

Ono što se i očekivalo, sada je i zvanično. Uprkos problemima sa Apple Store-om kada mnogi kupci nisu se mogli prijaviti za kupovinu novih modela iPhonea 6, iz kompanije je stigla vest da je veći model, iPhone 6 Plus rasprodat.

iphone-6-i-iphone-6-plus-crni

Situacija nije ništa drugačija ni kod ostalih mobilnih operatera koji su takođe potvrdili kako beleže mnogo veću potražnju nego što je to bilo kada je izašao iPhone 5S. Apple nije potvrdio o kojem se broju narudžbi radi, no predstavnik kompanije je izjavio kako su postigli novi rekord u prva 24 sata od početka prodaje.

Prošle godine u prvom vikendu prodato je 9 miliona primeraka iPhonea 5S i 5C. Poređenja radi Samsung je prodao svega 3 miliona primeraka Galaxya S5 u prva tri dana prodaje, dok je HTC One (M8) prodat u 500 000 primeraka u istom razdoblju.

Apple će zvanične podatke i tačan broj prodatih primeraka objaviti u sledećih nekoliko dana, a analitičari tvrde da bi se iPhone 6 mogao prodati u 70 miliona primeraka sledeće godine. iPhone 6 se trenutno prodaje u SAD-u, Australiji, Kanadi, Nemačkoj, Porto Riku, Singapuru i Velikoj Britaniji, a u oktobru kreće prodaja u još 115 država širom sveta.

Cene sa porezom u pojedinim državama možete naći u dole navedenoj taveli u prilogu koju je objavio iclarified. Navedene cene vrede za uređaje u slobodnoj prodaji.

196612-1280

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes