Zotac predstavio svoj najnoviji mini računar iz ZBOX Nano serije

Zotac je predstavio novi model ZBOX nano mini računara. Novi model dolazi pod nazivom MI521 nano XS, a temelji se na Intelovim tehnologijama. Zotac je ovaj put kao glavnu pokretačku snagu izabrao Intelov Core i3-4030U procesor iz Haswell serije. Procesor ima dva jezgra koji rade pri brzini od 1,9 Ghz, te integrisanu HD 4400 grafiku.

Zotac ZBOX Nano

Isto će se moći nabaviti su dve verzije koje će biti označene nazivima ZBOX-MI521NXS i ZBOX-MI521NXS-P. Prvi navedeni model predstavlja barebone verziju uz koju Zotac ne isporučuje RAM memoriju i skladišni prostor, dok drugi model predstavlja punokrvni mini računar uz kojeg ćete dobiti i 4 GB DDR3L RAM-a, te 128 GB skladišnog prostora (128 GB SSD). AkoVvam početnih 4 GB RAM-a nije dovoljno, mini računar možete po potrebi nadograditi na maksimalnih 16 GB.

Što se tiče specifikacija, Zotac navodi kako MI521 nano XS ima četiri USB porta, od čega se dva nalaze sa prednje (USB 2.0) i dva sa zadnje (USB 3.0) strane kućišta. Tu je i podrška za DirectX 11, Wi-Fi, Bluetooth, Gigabitni LAN, te nezaobilazni čitač memorijskih kartica. Mini računar na monitor možete spojiti putem jednog mini DisplayPort ili jednog HDMI konektora.

U oba slučaja ne dobijate i operativni sistem, već je njega potrebno posebno nabaviti. Zotac navodi kako novi MI521 nano XS podržava Windowse 7 i 8 u njihovim 32 i 64-bitnim verzijama. Kada će se isti naći na tržištu i po kojoj ceni za sada nije poznato.

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes