Zvanično predstavljen HTC Desire Eye smartfon

Kompanija HTC je zvanično predstavila svoj novi smartfon iz Desire serije, model Eye, čime je ujedno i potvrdio specifikacije objavljene od strane tviteraša @upleaksa kao ispravne.

HTC Desire Eye

HTC Desire EyePonovno ćemo spomenuti samo glavni adut ovog smartfona, a to su kamere o kojima je sada poznat i koji detalj više. Dakle obe (prednja i zadnja) dolaze sa rezolucijom od 13 MP, te sa Dual LED blicom. Iako imaju istu rezoluciju ne radi se o hardverski identičnim kamerama, naime prednja kamera ima 20mm objektiv i otvor blende f/2.2, dok zadnja ima 28mm objektiv, te nešto veći otvor blende f/2.0. Takođe obe kamere mogu snimati vide zapise 1080p kvalitetom pri 30 fps-a.

Količina interne memorije je nešto u čemu je @upleaks podbacio, naime umesto najavljenih 32 GB, Desire Eye ima 16 GB interne memorije, koja nije u potpunosti dostupna korisniku, već samo 8,9 GB. Taj nedostatak HTC pokušava ispraviti dodavanjem podrške za microSD memorijske kartice maksimalnog kapaciteta 128 GB.

Kako je glavna namena ovog smartfona što bolje korisničko iskustvo sa snimanjem fotografija i video zapisa, HTC je ovaj model opremio i sa dodatnim softverskim rešenjima. Aplikacija kamere tako podržava Face Tracking, Split Capture, Screen Share, Live Makeup, Auto Selfie, Voice Selfie, Photo Booth, Crop Me In here i Face Fusion opcije.

Što se zvuka tiče, Desire Eye je opremljen sa ukupno tri mikrofona (jedan pored svake kamere, te jedan sa donje strane kućišta), BoomSound zvučnicima, podrškom za LTE mreže, Dual Wi-Fi (802.11 a/b/g/n/ac), Bluetooh 4.0 i NFC tehnologije, te HTC Sense Voice tehnologiju. Desire Eye ima i IPX7 sertifikat koji garantuje da je uređaj vodootporan, odnosno da će isti bez problema izdržati do 30 minuta pod vodom, ako je dubina iste maksimalno 1 metar.

Dimenzije uređaja su 151,7 x 73,8 x 8,5 milimetara, a težina ne baš malih 154 grama. Tačan datum dostupnosti kao i cena za sada nisu poznati, međutim postoje informacije (glasine) kako će na evropsko tržište (Francuska) Desire Eye stići do kraja ovog meseca po ceni od 529 evra.

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes