Zvanično predstavljen Samsung Galaxy S5 mini

Manja verzija Samsung Galaxy S5 je upravo predstavljena, a na tržištu bi se trebala naći za koji dan. Cena je slična onoj kada je i prošlogodišnji model Galaxy S4 mini stigao na svetska tržišta, a iznosi 479 €.
g5miniGalaxy S5 mini dolazi u četiri varijante, zlatnoj, beloj, crnoj i plavoj. Kao što je i za očekivati uređaj dolazi sa najnovijom verzijom Androida KitKat.
Dizajn je isti kao i na većem modelu, što uključuje poznatu teksturu na zadnjem poklopcu, a sa velikim bratom deli i još nekoliko karakteristika – IP67 sertifikat, senzor za praćenje otkucaja srca, senzor otiska prsta i  Ultra Power Saving Mode.

Ostale specifikacije uključuju četverojezgarni Exynos 3470 procesor na 1.4 GHz, nešto manje memorije u odnosu na original – 1.5 GB. Korisnici će imati na raspolaganju i minimalno 16 GB prostora za skladištenje podatka (zavisno od modela), koji se može proširiti putem SD kartica kapaciteta do 64 GB.

Sa zadnje strane ovog mid-range smart telefona nalazi se 8 MP kamera sa auto fokusom, LED flash osvetljenjem koje podržava snimanje i videozapisa do 1080p. Sa prednje strane je i 2.1 MP kamera.

Samsung Galaxy S5 mini ima ekran dijagonale 4.5 inča, a radi se o ekranu napravljenom u AMOLED tehnologiji koja obećava vrhunski prikaz slike. Rezolucija ekrana je 720 x 1280 piksela.

Galaxy S5 mini dolazi u dve varijante, jednom sa podrškom za LTE i drugom sa podrškom samo za  3G HSPA+. Ova verzija sa LTE čipom će imati Qualcomm Snapdragon 400 procesor umesto Exynosovog koji je ugrađen u verziju bez LTE podrške.

Izvor

 

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes